dinsdag 20 mei 2008

De beslissing: we gaan op reis

Het idee om samen op wereldreis te gaan is aanvankelijk een gedachte, die dan groeit, tot je op een moment de knoop moet doorhakken, we gaan! Je bent een hele tijd weg en wat doe je met alles wat je hier hebt opgebouwd? Onze job, appartement, de meubels, auto's, familie en vrienden... We geven het allemaal een plaatsje en beseffen dat een jaar op een mensenleven niks is.

De baby- neefjes en nichtjes sturen we voldoende cadeautjes en fotootjes zodat ze ons nog kennen na een jaar en de opa's en oma's waarvan we de gouden bruiloft missen zullen op een andere manier zeker in de bloemetjes zetten vanuit het buitenland.

De combinatie werk - budget laat ons uiteindelijk toe om ongeveer 13 maanden te reizen. We hebben ervoor gekozen om onze route te beperken tot 2 continenten. We willen beleven, niet gewoon zien, onze horizon verbreden, leren van anderen, elkaar en jezelf. Huis en Haard verlaten en zien waar je terecht komt. Het is ook heerlijk om je niet te binden aan een vast schema, langer te blijven wanneer het bevalt of gewoon te vertrekken wanneer het niet meer boeit. Fantastisch die vrijheid.

13 maanden dag en nacht bij elkaar is uiteraard ook een uitdaging op zich. Maar we kennen elkaar door en door, en gaan ervan uit dat we na deze reis klaar zijn voor een volgende stap richting huisje-tuintje-boompje.

Een lang gekoesterde wens gaat nu toch echt in vervulling: we gaan op wereldreis!!

Geen opmerkingen: